ALGA TT

APLIKIMI

Kulturat Emri i  produktit Aplikimi foliar lt/ha Aplikimi tokësor ml/100lt ujë Koha e aplikimt
Perimet në sera,Në fushë të hapur Sallat, Domate, Spec, Patëllxhan,Kungull, Marule, Majdanoz, Lakër, Spinaq, Pjepër, Shalqi, Selino, Presh.  1-2Lt  200-300 10 ditë pas mbjelljes dhe të vazhdojë deri në një interval prej 15 ditësh para vjeljes.
Pemët frutore Të gjitha produktet e agrumeve, Mollë, Dardhë, Pjeshkë, Kajsi, Qershi, Shegë, Kumbull, Ftua, Vishnje, Ullinjë, Lajthi, Bajame, Arra  1-2Lt  200-300 Fillon në para lulëzim deri pas vjeljes në interval prej 15 ditë.
Gruri, Elbi, Orizi, Luledielli Pambuk  Në të gjitha llojet 1-2Lt 100-150 Fillon në para lulëzim deri pas vjeljes në interval prej 15 ditë.
Misër Në të gjitha llojet 1-2Lt 100-150 Fillon në para lulëzim deri pas vjeljes në interval prej 15 ditë.
Duhani Në të gjitha llojet 1-2Lt 100-150 Fillon në para lulëzim deri pas vjeljes në interval prej 15 ditë.
Patate, Qepë Në të gjitha llojet 1-2Lt 100-200 Pas mbjelljes së fidanëve fillohet me ujitjen dhe vazhdohet me intervale prej 15 ditësh.
Panxhar, Karrota Në të gjitha llojet 1-2Lt 100-150 3-5 gjethe të bimës në periudhën 20 ditore deri në kohën e vjeljes.
Hapësira të gjelbërta, park dhe lulishte Hapësira të gjelbërta, Fusha golfi 1-2Lt 100-200 3-5 gjethe të bimës në periudhën 20 ditore deri në kohën e vjeljes.
Vreshta  Hapësira të gjelbërta 1-2Lt 150-250 Aplikohet çdo 15 ditë gjatë periudhës së rritjes. Në 10 minutat e fundit të ujitet me ujë të pastërt.

ALGA TT është një biostimulant i bërë nga ekstrakte natyrale të algave të detit, të pasuruara me Molibden. Ky produkt ka një fuqi të lartë stimuluese, sepse përmban ekstrakt algash që siguron një raport të lartë të fitohormoneve natyrale (citokinina, auxina, giberelina, …) aminoacidet dhe karbohidratet (acid alginik, manitol, laminarinë) dhe ka një ndikim në proceset fiziologjike të bimëve, duke stimuluar rritjen dhe lulëzimin e saj.

ALGA TT rekomandohet si një stimulant i aktivitetit metabolik të bimëve, sepse elementet që i përmban nxisin procesin e lidhur me lulëzimin, formimin dhe pjekjen e frutave, si dhe ndihmon për t’i tejkaluar kushtet të pafavorshme ose situata stresi. Poashtu nxit homogjenitetin e frutave dhe rezistencën gjatë transportit të tyre.

Përdorimi i ALGA TT rekomandohet që nga mbirja, në para-lulëzim, lulëzim dhe në fazat e zhvillimit më të lartë të kulturës. ALGATT rekomandohet për të gjitha llojet e kulturave; Pemët frutore (fruta arrore dhe bërthamore), agrume, kopshtari, drithëra dhe bimë decorative

Paketimi: 1L, 20L