DARWIN – Mekanizimi për Rrallimin e Lules

Rregullatori i sasisë së frutave në një bimë ose një pemë është lulëzimi ose rrallimi i bimëve është një nga masat më të rëndësishme që përdoren në rritjen e frutave intensive për të arritur madhësinë dhe cilësinë e frutave të kërkuara. Sfida më e madhe për rrallimin mekanik të lulëzimit është vlerësimi i shkallës së rrallimit dhe rregullimi optimal i shpejtësisë së boshtit.

“Siguroni prodhimtarin e lartë me rritjen e cilësisë së frutave duke zvogluar fuqinë puntore”

Në paisje DARWIN gjendet kamera me GPS që kap dendësinë e lulëzimit të secilës pemë individuale dhe i transmeton ato të dhënat në kohë reale në kompjuterin në bord (monitor).

Sistemi mund të kombinohet me një marrës GPS për të kapur vendndodhjen e secilës pemë.

Receptor kamerë dhe GPS

Monitori (tabela)

Përmes një algoritmi për rrallim të zhvilluar mire me performanca e lartë të monitorit të montuar ne kabinë kalkulon shpejtësinë përkatëse të boshtit nga të dhënat e mara nga kamera.

Në bazën e të dhënave në kompjuterin në monitor, dendësia e lulëzimit dhe shpejtësia e llogaritura e boshtit të brendshëm ruhen.

Të dhënat mund të merren në çdo kohë nga baza e të dhënave.

TË DHËNAT SPECIFIKE TË DARWIN

  Darwin 200 Darwin 250 Darwin 300
Lartësia e Punes 1.935 mm 2.395 mm 2.850 mm
Shpejtësia e Punës 2-18 km/h 2-18 km/h 2-18 km/h
Boshti rpm 150-450/min 150-450/min 150-450/min
Sipërfaqe 1.5-2.5 ha/h 1.5-2.5 ha/h 1.5-2.5 ha/h
Gjatësia e Fijeve 600 mm 600 mm 600 mm
Shirita të Drejta 24 30 36
Dimenzionet në mm L/Gjër/Gjat 2.285/1400/800 2.740/1400/800 3.200/1400/800
Pesha 138 kg 145 kg 152 kg
Kërkesa për Vaj 25 lit/min 25 lit/min 25 lit/min
Presioni Punues 210 bar 210 bar 210 bar
Zhvendosja manual anësh 595 mm 595 mm 595 mm
Zhvendosja Hidraulikut anësh 400 mm 400 mm 400 mm

Montimi : Montimi bëhet përpara në anën e djathtë me ose pa sistem të hidraulikut përpara

EDWARD – Mekanizimi për Krasitje

• Shikimi pa pengesë përpara
• Paneli të kontrollit i projektuar në mënyrë ergonomike me levë (joistik) dhe ekran me prekje (touch screan)
• Shpejtësi deri në 5 km/h
• Shirita opsionale me prerëse horizontale dhe shirita prerëse nën-seksion
• Rrotullim automatik i shiritit horizontale të prerjes gjat afrimit në shtyllën të rrjetes mbrojtëse nga breshri
• Edward kërkon një qark nafte me rreth 45 litra vaj

KARAKTERISTIKAT:

Thika të dyfishta me prerje të dyfishtë me the të dizajnuar posaqërisht për krasitjen e pemëve. Thikat mund të mprehen lehtë dhe ruhet për një koh të gjat. Makinë me thikë të dyfishtë është shumë e fortë dhe siguron funksionim pa dridhje.

Krasitja me sistem të thikave rrotullues dhe me sharra rrethore ose me hapësira rrotulluese. Ngasja hidraulike përmes rripave me shirita V siguron transmetimin optimal të energjis dhe jetgjatësinë e lartë. Prerje sharre rrethore me forcë 100 mm. Prerja e sharrës prerëse me forcë 30 mm.

TË DHËNAT SPECIFIKE TË EDWARD

Paisjet Themelore EDWARD              EDWARD 200                       EDWARD 250                                EDWARD 300

Lëvizja e Hidraulikut anësh

400 mm

400 mm

400 mm

Lartësia e Hidraulikut

600 mm

600 mm

600 mm

Këndi i prerjes së shiritit vertikal

+/-20 °

+/-20 °

+/-20 °

Kërkesa për Vaj

45 lit/min

45 lit/min

45 lit/min

Pesha Standarde e Paisjes

301/322 kg

310/331 kg

318/340 kg

 

 

 

 

PRERJE ME THIKA TË DYFISHTA NJËSIA ESM

Thika të Dyfishta EDWARD              EDWARD 200                          EDWARD 250                               EDWARD 300

Gjërsia e Prerjes

1950 mm

2450 mm

2850 mm

Forca e Prerjes

30 mm

30 mm

30 mm

Shpejtësia maks e paisjes

5 km/h

5 km/h

5 km/h

Dimenzionet e paisjes në mm  L/Gjër/Gjat

1700/860/2421

1700/860/2931

1700/860/3295

Pesha

98 kg

115 kg

128 kg

 

NJËSIA PRERËSE ME SISTEM RROTULLUES

Sistem Rrotullues  EDWARD              EDWARD 200                       EDWARD 250                                EDWARD 300

Gjërsia e Prerjes

1900 mm

2300 mm

2850 mm

Forca prerëse  e shares rrethore

100 mm

100 mm

100 mm

Forca Prerëse e Presionit

30 mm

30 mm

30 mm

Shpejtësia maks e paisjes

8 km/h

8 km/h

8 km/h

Dimenzionet e paisjes në mm  L/Gjër/Gjat

1700/860/2424

1700/860/2924

1700/860/3340

Pesha e sistemi rrotullues i njësisë së prerjes

102 kg

123 kg

143 kg