CalMax

Pleh i lëngshëm i cili përmban 22.5% kalcium dhe një gamë të balancuar të mikro elementeve.

Omex CalMax është formuluar posaçërisht për përdorim si pleh foliar dhe mund të aplikohet për të gjitha kulturat e frutave dhe perimeve për të përmirësuar qëndrueshmërinë e frutave, magazinimin, ngjyrën dhe lëkurën.

Kalciumi është përbërësi primar i të gjitha mureve qelizore dhe membranave. Kufizimet në disponueshmërinë e kalciumit do të ndikojnë negativisht në ndarjen e qelizave, dëmton stabilitetin strukturor dhe përshkueshmërinë e mureve qelizore.

Rritja e kalciumit te frutat promovon kohëzgjatjen e magazinimit dhe reziston një sërë kushtesh të zbërthimeve fiziologjike duke përfshirë ujin, njollat e zeza dhe kafezimin e brendshëm.

Analizat     wt/wt* wt/vol
Azot   N 10.00%       15.00%       
Kalcium   Ca 15.00% 22.50%
Magnez   MgO 2.00% 3.00%
Mangan EDTA                     Mn               0.10%            0.15%
Hekur EDTA Fe 0.050% 0.075%
Bor   B 0.050% 0.075%
Bakër EDTA Cu 0.040% 0.060%
Zink EDTA Zn 0.020% 0.030%
Molibden   Mo 0.001% 0.0015%
         
pH (10% tretësirë)   5.5-6.5  
Graviteti specifik   1.48-1.52 @ 18oC

Paketimi: 1L